Luister hier:

Wat heb je nodig:

  • een smartphone
  • een fototoestel of ander mobieltje waar je foto's mee kunt maken

Tip 1    

Verder is heel belangrijk: let goed op waar je loopt! Loop niet tegen een lantaarnpaal aan    omdat je steeds op het scherm van je smartphone kijkt... Kijk goed uit bij het oversteken, en loop niemand omver.

Tip 2

Handig is om de taken te verdelen: een van jullie heeft de smartphone en bekijkt op de kaart (Googlemaps) hoe je moet lopen. Een ander houdt het verkeer en de lantaarnpalen in de gaten. De derde zoekt de antwoorden op de vragen.

Tip 3

Je begint en eindigt op de Grote Markt. Je fiets kun je gemakkelijk stallen in de fietsenstalling in de Smedestraat 43-45.

Tip 4

Als je een museum in moet om een opdracht uit te voeren, meld je je altijd even bij de kassa om te zeggen dat je het project Stappen in de Stad doet. Dan weet de kassamedewerker dat je niet hoeft te betalen.

Als je een rugzak bij je hebt, moet je die in een kluisje doen. Bij sommige musea heb je dan een muntstuk van 1 of €2, - nodig (dat je weer terug krijgt als je je rugzak weer ophaalt). Maar beter is om hem thuis te laten; je hebt niets anders nodig dan je smartphone en een fototoestel.

Raak niets aan in de musea, maar kijk vooral je ogen uit.

Heel veel plezier!