Luister hier:

Ga op zoek naar beelden die je kunt gebruiken voor je presentatie. Gebruik de foto’s die je tijdens de wandeling gemaakt hebt. Zoek nog meer foto’s, afbeeldingen of filmpjes die je kunt gebruiken in de Beeldbank van het Noord-Hollands Archief, Oneindig Noord-Holland, NOT-Schooltv en Entoen.nu

Belangrijk: let op copyright. Als je presentatie online geplaatst wordt, moet je zeker weten of je het gevonden materiaal mag gebruiken. Je mag niet zomaar alles wat je hebt gevonden op internet gebruiken. Beschrijf in ieder geval altijd de 'bron', waar je de informatie vandaan hebt gehaald. Voor intern gebruik, alleen op school, is dat voldoende. Als je iets online plaatst, wordt het ingewikkelder. Er rust namelijk op de meeste teksten en afbeeldingen ‘copyright'.  

Speciaal voor de groepjes die Onderaardse Gangen hebben onderzocht: betrek de plattegrond van het gangenstelsel erbij die mevrouw Klein Sprokkelhorst in 1937 heeft gemaakt met haar wichelroede. Je vindt hem hier als bijlage. Maar je kunt hem ook bekijken in het digitale archief van het Noord-Hollands Archief. (Vink 'Haarlem's Dagblad' aan en typ bij 'beperken op' de datum 16/10/1937 in. Klik vervolgens op 'Zoeken'. Je vindt de plattegrond op pagina 11 van de krant uit 1937). Als je het leuk vindt, kun je natuurlijk het hele artikel lezen!

Vergelijk deze plattegrond met een moderne kaart van Haarlem en teken jouw gelopen route daarop in. Kun je achterhalen of de route die je gelopen hebt inderdaad het gangenstelsel volgt van mevrouw Klein Sprokkelhorst? Wat valt je verder op aan de plattegrond uit 1937?